Danske film

Skal du op til den kommende indfødsretsprøve? Har du styr på alt materialet? Og er alle forberedelserne gjort? Måske du søger efter lige det ekstra, som kunne give dig en bredere viden omkring Danmark? Har du gjort dig nogen tanker om hvilke film der har præget Danmark og hvilke film der er nogle af de mest kendte i Danmark?  

Danske film
Nikolaj Coster-Waldau

Måske du skal op til den næste indfødsretsprøve? Måske du bare er i humør til en god klassisk film? Lige meget hvilken af de to du kan sætte kryds ved, så kan du roligt læse med videre.
Du vil nemlig både kunne bruge disse film til underholdning og du vil helt sikkert også kunne finde dem meget lærerige, både i almindelig viden, men også til den kommende indfødsretsprøve.

De bedste danske film

Når det kommer til film, er det ingen hemmelighed at nogle af de allerbedste film der nogensinde er blevet lavet, er danske.

Pelle Erobreren

Blev lavet i 1987 af Bille August, som både vandt en Oscar for den bedste udenlandske film, samt Guldpalmen i Cannes.
Filmen genskaber historiens vingesus. Det er en rørende fortælling om forholdet mellem Max Von Sydow og Pelle Hvenegaard.

Blinkende lygter

Blev lavet i 2000 af Anders Thomas Jensen. Den handler om lederen, Torkild og hans bande som er kriminelle. En sjov og spændende historie om deres flugt og en uventet rørende drejning.

Antichrist

Blev lavet i 2009 af Lars Von Trier. Den er den bedste film han nogensinde har lavet. handler om en rejse ind i det menneskelige sinds mørke afkroge som fører direkte til helvede. Filmen er barsk.

Festen

Blev lavet i 1998 af Thomas Vinterberg. Det er en sjov og underholdende film. Filmen er især kendt for at sætte i gang i dogmebevægelsen og at have sat danske film på verdenskortet.

Kongekabale

Blev lavet i 2004 af Nikolaj Arcel. Filmen er baseret på en roman af journalisten Niels Krause-Kjær. Den handler om uheldige alliancer mellem politikere, spindoktorer og journalister.

Så står du og mangler den gode film, vil du lærer noget nyt og spændende – eller skal du op til indfødsretsprøven, så tag et kig på en af de ovenstående film, hvis ikke alle de ovenstående film. Hvem ved, måske er det lige præcis noget af denne viden som gør at du består den kommende indfødsretsprøve?

GRATIS TEST: KUNST